Onze recente projecten

Uw bijdrage komt nu ten goede aan PATCH Child Abuse Centre

Stichting GetOn is onlangs begonnen met de ondersteuning van de Zuid Afrikaanse organisatie ‘PATCH Child Abuse Centre | Child Crisis Centre’. Deze in 1992 opgerichte non-profit organisatie vangt kinderen op die het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik.

Seksueel geweld tegen kinderen is in Zuid Afrika aan de orde van de dag. Volgens het Optimus Rapport uit 2016 van o.a. de Universiteit van Kaapstad wordt een op de drie jongeren onder de 17 in Zuid Afrika slachtoffer van seksueel geweld. Alleen al in 2015 waren bijna 400.000 kinderen slachtoffer van seksueel misbruik. In de meeste gevallen wordt er geen aangifte gedaan; grotendeels door het gebrek aan beschikbare zorg voor slachtoffers. 

Shockerende en angstige cijfers. Dit is mede de reden dat Niet In Je Eendje zich in is gaan zetten voor het ondersteunen van PATCH in haar zware taak om dit groeiend aantal slachtoffers van de hoognodige steun en zorg te voorzien en door via Preventie en Awareness programma’s erger te voorkomen.

Onder de menuknop ‘Onze recente projecten’, kun je zien bij welke projecten Stichting GetOn nog meer betrokken is geweest de afgelopen tien jaar.

Comments are closed.